[בתמונה: צילום מסך מתוך "צומת מילר", של חברת קשת]
מי ביטל את ההופעה של אדיר מילר במשטרה? האם היה זה ד"ר ערן ישראל, מזכ"ל הארגון השוטרים הבינלאומי סניף ישראל? קשה להאמין. ישראל הוא איש תקשורת וותיק ונבון. טעות תקשורתית כגון זו אינה מאפיינת אותו... סביר שהיה זה מישהו ב"פיקוד המשטרה" שהחליט שהגיע הזמן להיעלב ולהחזיר מלחמה.
לפניכם התכנית המדוברת באתר יו טיוב:
[לצפייה בקטע המדובר באתר מאקו לחצו כאן]
חיזוק לכך ניתן למצוא בהודעתו של אריק בר, יו"ר איפ"א ירושלים:
עכשיו זה כבר הרבה מפליא הרבה פחות, שהרי לצערי, שיקול דעת ישר בסוגיות תקשורתיות איננו המאפיין הבולט של "פיקוד המשטרה" בשנים האחרונות... שהרי, למה להצהיר? אפשר היה הרי לדחות "מסיבות מבצעיות", ולעשות את האירוע בעוד מספר חודשים בשקט, עם אמן אחר, מסיבות אחרות...
אפשר היה להגיב אחרת. למשל, שבהופעה פומבית של המפכ"ל, הוא היה מכין קטע הומוריסטי ועוקצני על דמותו של אותו ניצב מצומת מילר, ובכך הופך את הקערה, והדברים היו נספגים ומאבדים את הרלוונטיות שלהם?
אבל מישהו חשב שההיעלבות מעצימה אותו. האמנם?
הניסיון מלמד שהיעלבויות לא משתלמות...
כדי להמחיש את דברי - שהיעלבות ציבורית אינה משתלמת - אביא שני מקרים:
- האחד של דוד לוי: איש ברוך כישרונות, שהפך נשוא לבדיחות דווקא בשל היותו "נעלב סדרתי".
- הדוגמה ההפוכה היא הנשיא האמריקני, ברק אובמה, שיודע למנף לתועלתו את הדברים הרעים שנאמרים עליו, דרך יכולתו להתייחס אליהם בהומור, וכך לפתח חוסן ציבורי ותקשורתי.
[תצלומו של דוד לוי הוא נחלת הכלל, והועלה לויקיפדיה על ידי Matty Stern; תמונתו של ברק אובמה היא נחלת הכלל]
יתרה מכך, התגובה רק העצימה את ההילה התקשורתית של התכנית: כל אזרח שטרם ראה את התכנית, ירוץ לראות, וכך גם השוטרים, ומן הסתם עוד ידובר בה שנים.
שהרי מה יקרה עתה?
כדאי למקבלי ההחלטות התקשורתיות במשטרה לזכור ש"אין ארוחות חינם", ולהיעלבות ציבורית יש מחיר... שהרי:
- אם ה"ירידה" התקשורתית חסרת טעם, יצביעו על כך אחרים בתקשורת ובציבור (זה תמיד עדיף!), והיא תישכח עד מהרה. דוגמה חכמה כזו הייתה של איילת שקד, שבתבונה רבה שמרה על דממה מכובדת ולא נגררה לוויכוח הציבורי אודות פרסום תמונת העירום שצייר אותה תלמיד המכללה שנקר.
- אם היא מוצדקת, עדיף לספוג אותה בשקט, ולהתייחס אליה בהומור אח"כ, כמו שעשה הנשיא ברק אובמה, פעמים רבות.
[כרזה שהועלתה לפייסבוק היום בעקבות המקרה]
בהיעלבותה, הפכה משטרת ישראל ל"דוד לוי של ארגוני הביטחון". לזו שצריך להיזהר בה, ולא לדרוך על "בלוטות ההיעלבות" שלה. בכך רק הזמינה את כולם לצחוק עליה מאחורי גבה.
בזכותה, תיכנס התכנית לפנתאון הזיכרון הלאומי שלנו, ותהפוך לנכס צאן ברזל, כתאום העדכני של דמות "השוטר אזולאי" שליווה את תדמית המשטרה מעתה ואילך (לשוטר אזולאי - בניגוד לצומת מילר - היו גם צדדים נפלאים, אבל זה כבר חומר למאמר אחר...).
"סוף מעשה במחשבה תחילה", כבר אמרנו?
העשרה
- הועלה לפייסבוק ב- 6/8/16,
- .
Moti Kleinman:
יצאו אידיוטים, החבר'ה הנעלבים האלה, ועשו כמיטב יכולתם ע"מ להוכיח שהבדיחות של מילר, כמו כל בדיחה טובה, מבוססות על גרעין של אמת…
עו"ד יאיר רגב:
צודק בכל מילה
Lior Conard:
להעלב זה בחירה של הנעלב.