[בתמונה: סטודנטים זרים ומקומיים לא נוטים להתערבב... מקור התמונה: Photo by Armin Rimoldi from Pexels]
[למאמר המקורי באנגלית, לחצו כאן] [לאוסף המאמרים על ניתוח רשתות ארגוניות במוסדות חינוך, לחצו כאן] [לאוסף המאמרים על 'קבוצות', לחצו כאן] [לקובץ המאמרים בנושא ניתוחי רשת ארגונית ONA, לחצו כאן] [לקובץ המאמרים על 'קליקות והשלכותיהן', לחצו כאן]
Jeppe Vilstrup Hansgaard הוא מנכ"ל חברת Innovisor - שצברה בעשור האחרון ניסיון בשינויים עסקיים, בניתוח רשתות ארגוניות (Organizational Network Analysis - ONA), במיזוגים וברכישות ביותר מ- 35 מדינות (ראו תמונה משמאל).
* * *
מידי סתיו אנו נוהגים לתת הרצאת אורח בבית ספר למנהל עסקים; ומידי שנה אנו מבצעים מיפוי מהיר של רשת הכיתה, בעזרת ניתוח רשתות ארגוניות (Organizational Network Analysis - ONA).
את המיפוי השנה ביצעו Sanne Qvarfordh, עמיתתי בחברת Innovisor, ביחד עם חברה ריצ'רד.
הניתוח מראה חלוקה ברורה בין סטודנטים מקומיים ובינלאומיים.
אין ספק שרשת משולבת יותר בין סטודנטים לאומיים ובינלאומיים תועיל הרבה יותר לשתי הקבוצות מבחינת איכות הלימוד. ובכל זאת זה לא קורה באופן טבעי, בהתארגנות עצמית! למה? אני מאמין שקל מדי - במיוחד עבור הסטודנטים המקומיים - להישאר באזור הנוחות שלהם. כדי להתמודד עם זה עלינו לבצע קישוריות יזומה; בדיוק כמו שאנחנו עושים בעסקים, כדי 'לפתוח' 'ממגורות ארגוניות' (קליקות סגורות / סילוס – silo); שנשענים על מה שאנו מכנים, 'חשיבה ממגורתית'.