[לקובץ המאמרים על פער הרלוונטיות של חיל האוויר, לחצו כאן] [לקובץ המאמרים על 'קונספציה', לחצו כאן]
האלוף במילואים יצחק בריק שירת בחיל השריון כמפקד חטיבה, אוגדה וגיס וכיהן כמפקד המכללות הצבאיות. לחם כמפקד פלוגה במילואים במלחמת יום הכיפורים ועוטר בעיטור העוז; כיהן מעל עשור שנים כנציב קבילות חיילים. בשנת 2018 יצא בביקורת קשה על מוכנות צה"ל למלחמה, ונאבק באומץ, בהתנגדות צה"ל לביקורת זו.
יצחק בריק זכה לאות אבירי איכות השלטון בקטגורית הרשות המבקרת, לשנת 2020.
* * *
הפיקוד הבכיר של חיל האוויר כיום שקע בקונספציה הרת אסון ונשאר עם התפיסה המיושנת, לפיה עיקר הכוח של הזרוע האסטרטגית של מדינת ישראל, שהיא חיל האוויר, מבוסס על מטוסי קרב.
בניגוד לרוב הצבאות המודרניים, הפיקוד הבכיר בצה״ל לא השכיל להתקדם אל מול השינוי של פני המלחמה הבאה, קרי מלחמה שבה הגורם הדומיננטי לא יהיה מטוסי קרב של האויב, שהם אינם מהווים סיכון משמעותי לישראל, אלא טילי קרקע-קרקע, טילי שיוט וכטב״מים. אלו ישוגרו כל יום על העורף הישראלי באלפיהם ויגרמו לאסון לאומי שמעולם לא חווינו ולכך אין לחיל האוויר מענה.
[לקובץ המאמרים על 'קונספציה', לחצו כאן]
בעוד שכל צבאות הטרור סביב ישראל מוכנים היטב למלחמה העתידית, צה״ל נשאר הרחק מאחור כתוצאה מקיבעון מחשבתי, חוסר מעוף וחולשת הרמטכ״לים להתמודד עם הפיקוד הבכיר של חיל האוויר, הדוחה כל רעיון של הקמת חיל טק״ק. (טילי קרקע-קרקע).
בתקופתו של שר הביטחון ליברמן הוא החליט להקים חיל טק״ק על סמך ייעוץ שקיבל ממיטב המומחים בארץ בתחום זה וזאת בניגוד לעמדת הפיקוד הבכיר של חיל האוויר. איך שסיים ליברמן את תפקידו, הזדרזו בצה״ל להוריד את ההחלטה מסדר היום, ודאגו להישאר עם הקונספציה המיושנת.
על סמך ניסיוני האישי ועל סמך שיחות עומק שקיימתי עם מפקדים בכירים לשעבר בחיל האוויר ועם מומחים מהשורה הראשונה בישראל, שביצעו ומבצעים תפקידים בכירים בתחום הטק״ק, כטב״מים וטילי קרקע-אויר, ברור לי כי חיל האוויר יוכל להמשיך להתקיים כזרוע האסטרטגית של מדינת ישראל רק בתנאי שיעשה את השינויים הנדרשים בדחיפות.