[בתמונה: תקיפת מל"טים איראנים מתאבדים בעדן, בינואר 2021. התמונה היא צילום מסך]
[לאוסף המאמרים על מטוסים ללא טייס, והשפעותיהם, לחצו כאן]
אלי בר און הוא כלכלן המתמחה בניתוח מערכות וחקר ביצועים.
* * *
ב- 25 באפריל פרסם האתר המצוין 'ישראל דיפנס' כי איראן הציגה יכולות לתקוף עם נחילי מל"טים.
הכתבה מצטטת את טל ענבר - מומחה מל״טים וטילאות ישראלי - שמסביר כי מדובר בכלי טיס המסוגל לפעול בנחיל של עד 10 כלים, שיודעים לתקשר בינם לבין עצמם, על מנת לתקוף את המטרה באפקטיביות רבה יותר מאשר מתאר של תקיפת כלי בודד.
על פי ענבר, מדובר בכלי עם רש״ק במשקל 5-15 ק״ג ורדיוס פעולה מבצעי של עד 400 ק״מ. כמו גם, מוסיף ענבר, כי מל״טים אלו יכולים להתקרב ליעד על ידי מל״ט גדול יותר שנושא אותם לטווח המיועד:
[לכתבה המלאה של עמי רוחקס ב'ישראל דיפנס', לחצו כאן]
אינני בטוח שמלט"ים מתאבדים איראניים, בתצורה הזו של תקיפת נחילים, הם כבר מבצעיים, אבל אני בטוח שבקרוב יהיו.
נחיל של מל"טים כנ"ל, שקול למטח טילים קלים מדויקים עד לרמת הנקודה. הם מסוגלים לפגוע במטרות נעות, כגון כלי רכב או גם אנשים. קשה מאוד, עד בלתי אפשרי, ליירט את כולם. מאחר וההנחיה של המל"ט היא באמצעות מצלמה ומהירות הטיסה של המל"ט איטית יחסית אזי דיוק הפגיעה שלהם הוא ברמת הכניסה לחלון. זה הכיוון העולמי של הטכנולוגיה בתחום הזה.
סביר שהמל"טים הנ"ל לא יסכנו אזרחים, כי הרש"ק שלהם קטן, אבל כוחות צבא ומתקני בטחון? בהחלט. בנוסף, הטווח של הסוג הזה הוא עד 400 ק"מ וזה טווח שמאפשר לפגוע בכל יעד.
ליירט אותם ניתן יהיה באמצעות תותחי לייזר שעדיין לא מבצעיים או באמצעות תותחי נ"מ מוכווני מע"מ ומחשב ומהירי ירי.
יתכן והמל"טים הללו הם גם הסבר חלקי להכלה האיראנית המתמשכת נגדנו; שמטרתה להגיע לרגע העימות כשהיא במלוא כוחה. נראה כי העימות הזה אינו רחוק.