[בתמונה: כרזה אמריקנית ש'אוזרחה' בישראל. הזכויות שייכול ל- Whole Truth Project]
[לאוסף הכרזות על אכיפת חוק, לחצו כאן]
"נַפְתָּלִי, אַיָּלָה שְׁלֻחָה–הַנֹּתֵן, אִמְרֵי-שָׁפֶר" (בראשית מט, כא)
ניצב משנה בגמלאות, ד"ר פנחס יחזקאלי הוא שותף בחברת 'ייצור ידע' ואיש אקדמיה. שימש בעבר כראש המרכז למחקר אסטרטגי ולמדניות של צה"ל. הוא העורך הראשי של אתר זה.
* * *
כְּרָזָה או פּוֹסְטֶר (Poster) היא כל דימוי חזותי המיועד להצגתו לראווה. כרזות הן לא פעם הפריט המזהה מעצב גרפי יותר מאשר תוצרים אחרים בעולם העיצוב. לפני עידן הרשתות החברתיות, היו הפוסטרים מודפסים על נייר ותלויים לראווה על קירות או משטחים. היום, עברה הזירה אל הרשתות החברתיות (ויקיפדיה: כרזה).
כרזות בגנות המשטרה קיימות בשפע, אבל יש גם אחרות... הדף הזה מביא לכם את האוסף הראשון של כרזות ובהן אמירות תמיכה במשטרה - בארץ ובעולם - שתועדו אצלנו, באתר ייצור ידע.
תיהנו; ואתם מוזמנים לתרום עוד...
כרזות שבעל הזכויות בהן לא אותר, השימוש נעשה לפי סעיף 27א' לחוק זכויות יוצרים. בעל הזכויות הראשי בכל כרזה, אנא פנו ל: yehezkeally@gmail.com]
* * *
כרזה ראשונה: "כמה אנשים יהיו מוכנים לחטוף כדור כדי להגן על אדם זר?...
"שוטרים עושים זאת כל יום!". כרזה אמריקנית ש'אוזרחה' בישראל. הזכויות שייכול ל- Whole Truth Project.
כרזה שנייה: כולנו שמעון לביא!
לאחר אירועי מירון תשפ"א, התייצב מפקד המחוז הצפוני, ניצב שמעון לביא מול התקשורת ואמר: "לילה קשה ולילה טראגי. אני שמעון לביא נושא באחריות הכוללת, לטוב ולרע. אני מוכן לכל בדיקה".
התוצאה הייתה מבול של אהדה - הן בתוך המשטרה והן מחוצה לה (אחרי הכל, מתי לקח מישהו אחריות לאחרונה במדינה הזו שלנו?) - וכרזות אהדה רבות, רובן של אנשי משטרה:
- המאמר הרלוונטי באתר: פנחס יחזקאלי: בין אומץ אישי לאומץ מקצועי – שמעון לביא לוקח אחריות.
- למטה, כרזת תמיכה של יוני שמה, שפורסמה בפייסבוק:
[הכרזה: יוני שמה; התמונה המקורית: צילום מסך מסרטון מאתר 'כיכר השבת']
כרזות שלישית עד שביעית: אופוריית אלשיך!
אחרי מבול כרזות המחאה שאפיינה את ימי המפכ"ל, יוחנן דנינו, נתפסה ההצנחה של בכיר בשב"כ למשטרה כסוג של גאולה לארגון מוכה. את האופטימיות הזו הנציחו אזרחים רבים בכרזות ברשתות החברתיות...
רק שמהר מאוד, 'שינתה הרוח את כיוונה', ואת מקום הכרזות המפרגנות, תפסו שוב כרזות המחאה...הכרזה שותפה ברשתות החברתיות בינואר 2016. יוצר הכרזה אינו ידוע:
כרזה רביעית באותו הקשר: סוף סוף מנהיגות של ענווה...
הכרזה הועלתה לפייסבוק בינואר 2016. היוצר: אורי שכטר.
כרזה חמישית באותו הקשר:
כרזת תמיכה במדיניות אי הדברור שהשליט המפכ"ל רוני אלשיך בתחילת הקדנציה שלו. התוצאה: הבמה נשארה לאופוזיציה המשטרתית שהכתה בו בשנתו הראשונה בידיעות אחרונות ובעיקר, ב: 'הארץ'... (המדיניות הזו שונתה באופן קיצוני אחרי שנה בתפקיד, כשהעמיד עצמו אלשיך לכאורה בראש חוקרי נתניהו, ו'אותרג'...).
הועלה לפייסבוק ב- 2016. היותר אינו ידוע:
כרזה שישית באותו הקשר: "העם מוקיר את שיתוף הפעולה ההדוק וההרמוני בין שב"כ למשטרה"...
מוקיר? נו טוב... במבט לאחור זה לא נראה בדיוק....
הועלה ע"י יוצר לא ידוע לרשתות החברתיות בינואר 2016.
כרזה שביעית באותו הקשר: "תורה עבודה ענווה"...
רוני אלשייך נכנס לתפקיד המפכ"ל. הקביים כיוון שהחליק ושבר את רגלו, והגיע לטקס ההכתרה על קביו (מה שהוסיף לאהדה הציבורית באותה עת...) (דצמבר 2015):
כרזה שמינית עד עשירית: כשהשוטרים הגנו בגופים על אזרחים...
מהומות הר הבית (2015) הן התפרעויות של המון ערבי בהר הבית שהחלו בערב ראש השנה ה'תשע"ו (ספטמבר 2015). ב-13 בספטמבר 2015 לפנות בוקר פרצו שוטרי משטרת ישראל להר הבית תוך שימוש באמצעים לפיזור הפגנות כדי למנוע התפרעות מתוכננת של ערבים. ההתפרעויות התפשטו גם למקומות אחרים במזרח ירושלים ולמספר ערים פלסטיניות ביהודה ושומרון...כרזה שמינית: "אני אזרח במדינת ישראל. אני עובד, מטייל, נהנה, יושב בבתי קפה, נפגש עם חברים, יוצא לבלות ומכייף; ואני לא שוכח לרגע, שכל זה בזכותכם!".
שותף ברשתות החברתיות ע"י ZOOM IN:
כרזה תשיעית: מענק כספי מיוחד לשוטרים...!
"שוטרים לא מקבלים שעות נוספות, ולכן: גם אנחנו בעד מענק כספי לשוטרים! האם גם אתם בעד?"
כרזה עשירית: והשוטרים? גאים!
כרזה ששיתף שוטר ברשתות החברתיות. היוצר אינו ידוע:
Pingback: אוסף כרזות על אכיפת חוק באתר ייצור ידע | ייצור ידע