[לאוסף המאמרים על פרשת פגסוס, לחצו כאן]
עו"ד יאיר רגב הוא קצין משטרה בגמלאות, שמילא תפקידים רבים במערך החקירות והמודיעין. בין היתר שימש כעוזר לראש האגף לחקירות ולמודיעין, ראש מפלג חקירות כלכליות וביטחוניות ביאחב"ל, ראש לשכת החקירות במרחב השפלה ועוד.
רגב ניהל מספר רב של חקירות - בישראל ובחו"ל - כנגד ארגוני הפשיעה הפעילים בישראל, ופענח מקרי שוד ורצח רבים.
הוא משמש כיום כעורך דין פרטי (משרד עורכי-דין יאיר רגב ושות'); וכמרצה בסוגיות של חוק ופשיעה.
* * *
את מוסר ההשכל על פרשת פגסוס ניתן למצוא באגדה המיתולוגית עצמה...
פֵּגַסוֹס הוא סוס מכונף אגדי ואחת הדמויות המפורסמות ביותר מתוך המיתולוגיה היוונית. הגיבור המיתולוגי בלרופון ריסן את פֵּגַסוֹס בעזרת רסן מוזהב שקיבל מאתנה (אלת החוכמה, המלחמה, האמנות והצדק במיתולוגיה היוונית), ורכב עליו בקרב מול הכימרה, מפלצת יורקת אש שמתוארת כבעלת ראש של אריה וזנב של דרקון.
בעקבות הצלחותיו נגד הכימרה ובהרפתקאות נוספות, ביקש בלרופון לרכוב על פגסוס למרומי האולימפוס ולחיות בין האלים, דבר שעורר עליו את חמתם. פגסוס השליך מעליו את בלרופון שנפל אל מותו, אולם הוא עצמו הגיע אל האולימפוס, חי באורוות זאוס (מלך האלים) וקיבל את התפקיד לשאת את ברקיו. כהוקרה על השירות הנאמן, הפך זאוס את פגסוס לקבוצת כוכבים. (מתחילים להבין את מוסר ההשכל?).
גם אלשיך רצה להיות בלרופון, ועכשיו - ממזערים נזקים...
הרוגלה פֵּגַסוֹס פותחה ככלי נשק צבאי שהופעל נגד אויבינו בהצלחה אדירה, בהסכמתו של בנימין נתניהו, שהתיר למכור את הרוגלה למספר מדינות ומנהיגים, על מנת לקדם את האינטרסים של מדינת ישראל. רב ניצב אלשייך, אשר הכיר מעברו בשירות ביטחון כללי את עוצמתה של הרוגלה כנשק שובר שיוויון, הצליח לגרום לכך שהכלי הצבאי יופעל גם ע"י המשטרה כנגד אזרחיה החשודים. זה נגמר כמו שזה נגמר עם בלרופון מהמיתולוגיה היוונית.[בכרזה: גם אלשיך רצה להיות בלרופון, ועכשיו - ממזערים נזקים... היוצר והמפיץ ברשתות החברתיות: עו"ד פנחס פישלר]
בינתיים, מתארגנת המערכת השלטונית למזער נזקים: ככך שמגיעות תגובות היועמ"ש והמפכ״ל גוברת התחושה של פעילות אינטנסיבית לטיוח הפרשה ולגימודה.המשטרה ועוזרת היועמ"ש הצליחו ל״הוכיח״ שכלכליסט פיברק ואין שריד וראיה לכך שהתוכנה שימשה למעקב ללא רסן וללא פיקוח בידי מישהו במשטרה.
מרגע שהמעורבים הבינו שלא נותרו הוכחות בשטח להפעלת התוכנה, עלו הטונים של תגובותיהם וגבהו.
[הכרזה היא צילום מסך מחדשות ערוץ 12]
ונותרו שאלות פתוחות, ללא מענה
- מה הבסיס החוקי להפעלת תוכנות רוגלה לחיפוש וירטואלי ללא ידיעת המחזיק בנייד?
- ברור שהמשטרה משתמשת בכל הכלים הטכנולוגיים למעקב ולאיסוף ראיות בפשעים חמורים ומול אירגוני פשיעה והשימוש הוא מבורך. אולם מי התיר את השימוש בחשד לחקירות שחיתות, או עבירות שלא מסכנות חיים כלפי החשודים וכלפי הסובבים אותם???
וגם...
ונותר גם הריח החריף של הטשטוש והשיבוש
בסופו של דבר, הבדיקה וכל ועדות החקירה יגיעו למסקנה שהיו חריגות מינוריות ויוציאו נהלים מתקנים ובא לציון גואל. אבל את הריח החריף של הטשטוש והשיבוש - כדי להגיע לתוצאות של סטייה קלה ושולית - ואת אבדן אמון הציבור במערכות הללו, לא ניתן יהיה להשיב לאחור!