[בתמונה: אלוהים ממש מזמין את היהודי המאמין לשבת באפס מעשה ולהמתין שאלוהים יביא את אויבי העם היהודי לידי השפלה ותבוסה... תמונה חופשית - CC0 Creative Commons - שעוצבה והועלתה על ידי avi_acl לאתר Pixabay]
[לאוסף פרקי ספר תהילים, בפרשנותו של עופר בורין, לחצו כאן] [להרחבת המושג, 'קבלת החלטות', לחצו כאן]
אלוף משנה במיל', עופר בורין, נשוי + 3, שירת 20 שנה בחיל האוויר בתפקידי פיקוד טכנולוגיים. היום, הוא מנהל בחברת הייטק ביטחונית. הוא מגדיר את עצמי כאדם חופשי (חילוני). החל לכתוב בתחום זה כשעלה לאוויר פרויקט 929 בניהול הרב בני לאו והעיתונאית גל גבאי. הוא מחפש בתנ"ך את ההקשרים לחיים במדינת ישראל בעידן המודרני.
זהו מאמר שני מתוך שניים העוסק בתהילים קיא. למאמר האחר לחצו כאן:
* * *
מזמור קצר. כל פסוק בו מחולק לשניים, כאשר האותיות הפותחות כל חצי פסוק עוקבות. אקרוסטיכון משוכלל ויפה. כשכותבים כך מזמור, נדרשת מחשבה ותיכנון מאוד מדויקים של כל מילה.
הפסוק האחרון במזמור משלב שלוש אותיות מהאקרוסטיכון: "ר", "ש" ו "ת": י רֵ֘אשִׁ֤ית חָכְמָ֨ה׀ יִרְאַ֬ת יְהוָ֗ה שֵׂ֣כֶל ט֖וֹב לְכָל־עֹשֵׂיהֶ֑ם תְּהִלָּת֗וֹ עֹמֶ֥דֶת לָעַֽד ׃
"ראשית חוכמה, יראת אלוהים" דורש המזמור. או בלשון מודרנית יותר: סוף מחשבה ביראת אלוהים תחילה.
ידוע הפתגם "סוף מעשה במחשבה תחילה". והינה במזמור הזה באה ההשלמה: "סוף מחשבה ביראת אלוהים תחילה". סדר הדברים המומלץ הוא אם כך: יראת אלוהים, מחשבה, מעשה.
מהי יראת אלוהים עבורי?
יראת אלוהים בעיני, כאדם שאינו מאמין, היא העקרונות על פיהם אני פועל בעולם. הקווים המנחים. כל מה שנדרש הוא להתאמן בשימוש באותם קווים מנחים בכל פעם שנדרשת מחשבה ופעולה.
בקריירה שלי זכיתי לעבוד עם מנהלים, שניכר היה שהאסטרטגיה שאותה קבעו, אכן, שימשה אותם בצמתי החלטה חשובים. כך פעלתי גם אני במקרים בהם האסטרטגיה הארגונית הייתה נתונה להחלטתי. זה לא מתכון בטוח להצלחה, אבל זה בוודאי מעלה את הסיכויים להצלחה באופן משמעותי, ונותן תחושת משמעות תמידית.
גם בחיים הפרטיים חשוב לפעול על פי עקרונות מנחים שלא מתחלפים עם כיוון הרוח היומית.
וברמה הלאומית הייתי אומר שנדרשים לנו מנהיגים שלא בודקים את כיוון הרוח לפני כל החלטה, משום שהרוח את כיוונה יודעת לבד.