תקציר: המושג 'עליה' היא ההקשר הייחודי שלנו למושג האוניברסלי 'הגירה', והיא הופכת רלוונטית יותר ויותר, ככל שגילויי האנטישמיות בעולם גוברים. עליה מחברת אותנו גם לאלה שמתגיירים ובוחרים לקשור את גורלם בגורלנו. ריכזנו עבורכם את כל המאמרים שהופיעו באתר 'ייצור ידע', אודות עולים ועליה לישראל, על פי הכותבים (בסדר הא"ב). קריאה מועילה!
עודכן ב- 20 בדצמבר 2023
המושג 'עליה' היא ההקשר הייחודי שלנו למושג האוניברסלי 'הגירה', והיא הופכת רלוונטית יותר ויותר, ככל שגילויי האנטישמיות בעולם גוברים. עליה מחברת אותנו גם לאלה שמתגיירים ובוחרים לקשור את גורלם בגורלנו.
חובת העלייה לארץ ישראל היא חובה דתית לאומית והיא מחייבת יום יום גם את היהודים שכבר חיים בארץ ישראל. המושג "עלייה" אינו ניתן לתרגום. הוא אינו קיים באף שפה אחרת.
'עלייה' כמושג, איננה שקולה כלל ל'הגירה'. רק לארץ ישראל עולים. באופן לגמרי ייחודי, בשפה העברית המילה "עליה" מתייחסת ליהודים בלבד. יהודי שעבר מבריה"מ לארה"ב הוא מהגר. יהודי שעבר מבריה"מ לארץ ישראל הוא עולה. כך גם להיפך: יהודי שעוזב את ארץ ישראל הוא יורד. זה היה עד לפני כמה עשורים מובן מאליו לכל יהודי ישראלי. זה ההקשר בו מוגדרת הגולה כתיאור לכל מקום בעולם בו חי יהודי מחוץ למולדת האחת היחידה (הכהן, 2021).
ריכזנו עבורכם את כל המאמרים שהופיעו באתר 'ייצור ידע', אודות עולים ועליה לישראל, על פי הכותבים (בסדר הא"ב). קריאה מועילה:
לקובצי מאמרים באותו הקשר לחצו:
- אוסף המאמרים על הגירה ומהגרים.
- לאסופת המאמרים בסוגיית משבר קליטת יהודי אתיופיה, לחצו כאן.
- לאוסף המאמרים על סוגיית הגיור והשלכותיה, לחצו כאן.
גרשון הכהן
- גרשון הכהן: שיבת ציון עזרא ונחמיה – איך הכל התחיל?
- גרשון הכהן: עלייה וקיבוץ גלויות – ייעוד מדינת ישראל;
- גרשון הכהן: שאלה של זהות.
.
.
.
אבי הראל
.
.
.
אסא כשר
- אסא כשר: הערות על השתלחות הרב הראשון לציון נגד עולים חדשים לא יהודים;
- אסא כשר: הערה על החלטת בג”ץ בשאלות הגיור הרפורמי והגיור הקונסרבטיבי.
.
.
.
.
.
מצאת טעות בכתבה? הבחנת בהפרה של זכויות יוצרים? נתקלת בדבר מה שאיננו ראוי? אנא, דווח לנו!