פנחס יחזקאלי: אוסף מאמרים על דמות הנשר במקרא ובחיים

תקציר: הנשר הוא מהעופות הגדולים המצויים בארץ בפרט ובמזרח התיכון בכלל. אורך גופו יכול להגיע עד 114 ס"מ, מוטות כנפיו עד 280 ס"מ, ומשקלו יכול להגיע עד 8.5 ק"ג. הנשר נזכר 26 פעמים במקרא, והוא מופיע כאמור בראש רשימת העופות הטמאים. הוא מסמל במקורות שלנו כוח ומהירות. ריכזנו עבורכם את כל המאמרים, שהופיעו באתר 'ייצור ידע' אודות דמות הנשר ומשמעויותיה, על פי הכותבים (בסדר הא"ב). קריאה מועילה.

[התמונה שותפה הרבה ברשתות החברתיות ובעל הזכויות שבה לא אותר. לכן, השימוש נעשה לפי סעיף 27א' לחוק זכויות יוצרים. בעל הזכויות הראשי, אנא פנה ל: yehezkeally@gmail.com]
[התמונה שותפה הרבה ברשתות החברתיות ובעל הזכויות שבה לא אותר. לכן, השימוש נעשה לפי סעיף 27א' לחוק זכויות יוצרים. בעל הזכויות הראשי, אנא פנה ל: yehezkeally@gmail.com]

הנשר הוא מהעופות הגדולים המצויים בארץ בפרט ובמזרח התיכון בכלל. אורך גופו יכול להגיע עד 114 ס"מ, מוטות כנפיו עד 280 ס"מ, ומשקלו יכול להגיע עד 8.5 ק"ג. הנשר ניזון בלעדית מפגרים, ומבנה גופו מותאם לכך באופן מושלם. מקורו חד וארוך, עד 7.5 ס"מ, צווארו ארוך, עד 40 ס"מ ומאפשר לו לחדור לקרביים של הפגר, ראשו וצווארו קרחים מנוצות  כדי שדם ושאריות בשר לא ידבקו אליהם. כנפי הנשר הם כאמור ארוכות ורחבות, ומותאמות לדאייה למרחקים גדולים, לשם סריקה אחר מזון. כאשר הנשר מוצא פגר, הוא מסוגל לאכול ממנו נתח גדול, בפעם אחת, עד 15 אחוז ממשקל גופו. בלי שום קשר, הנשר מסוגל לצום ללא גרימת נזק לגופו במשך שישה ימים תמימים. על פי הידוע, הקשר בין בני הזוג נמשך כל החיים, אם כי נשרים שהופרדו בשבי משתדכים מהר יחסית לבני זוג חדשים. הנקבה מטילה ביצה אחת בלבד בשנה, לרוב בחודש ינואר, ושני בני הזוג משתתפים בדגירה עליה שנמשכת עד 56 יום. הגוזל מגיע לבגרות כאשר הוא בן 125 יום (הראל, 2024).

הנשר נזכר 26 פעמים במקרא, והוא מופיע כאמור בראש רשימת העופות הטמאים. הוא מסמל במקורות שלנו כוח ומהירות. מלכי בבל ומצרים, הממלכות החזקות במזרח הקדום, תוארו כ:" וְקַלּוּ מִנְּמֵרִים סוּסָיו, וְחַדּוּ מִזְּאֵבֵי עֶרֶב, וּפָשׁוּ, פָּרָשָׁיו; וּפָרָשָׁיו, מֵרָחוֹק יָבֹאוּ--יָעֻפוּ, כְּנֶשֶׁר חָשׁ לֶאֱכוֹל", וכן: "יִשָּׂא יְהוָה עָלֶיךָ גּוֹי מֵרָחֹק מִקְצֵה הָאָרֶץ, כַּאֲשֶׁר יִדְאֶה הַנָּשֶׁר" (הראל, 2024).

ריכזנו עבורכם את כל המאמרים, שהופיעו באתר 'ייצור ידע' אודות דמות הנשר ומשמעויותיה, על פי הכותבים (בסדר הא"ב). קריאה מועילה:

אוספי מאמרים רלוונטיים נוספים

עופר בורין

אלוף משנה במיל', עופר בורין, נשוי + 3, שירת 20 שנה בחיל האוויר בתפקידי פיקוד טכנולוגיים. היום, הוא מנהל בחברת הייטק ביטחונית. הוא מגדיר את עצמי כאדם חופשי (חילוני). החל לכתוב בתחום זה כשעלה לאוויר פרויקט 929 בניהול הרב בני לאו והעיתונאית גל גבאי. הוא מחפש בתנ"ך את ההקשרים לחיים במדינת ישראל בעידן המודרני.

.

.

.

.

.

קובי ביטר

קובי ביטר הוא איש הי-טק לשעבר (שימש כ‏מנכ"ל‏ בינת סמך - Bynet Semech). כיום, הוא מקדיש את זמנו לחינוך ולהוראה.

.

.

.

.

אבי הראל

אבי הראל הוא בעל תואר שלישי בפילוסופיה והיסטוריה יהודית, שירת בצה"ל מג"ב ומשטרת ישראל שלושה עשורים, בתפקידי פיקוד שונים. בתפקידו האחרון היה ההיסטוריון של משטרת ישראל. פרסם ארבעה ספרים ועשרות מאמרים בתחומי עיסוקו.

.

יוסי פיינטוך

הרב ד"ר יוסי פיינטוך הוא יליד עפולה; בעל תואר שלישי בהיסטוריה אמריקאית מאוניברסיטת אמורי באטלנטה. לימד היסטוריה אמריקאית באוניברסיטת בן-גוריון. הוסמך כרב ב- Hebrew Union College. מחבר הספר U.S. Policy on Jerusalem. משמש עתה כרב במרכז היהודי במרכז אורגון. (JCCO).

.

.

.

.

.

.

מצאת טעות בכתבה? הבחנת בהפרה של זכויות יוצרים? נתקלת בדבר מה שאיננו ראוי? אנא, דווח לנו!

מקורות

6 thoughts on “פנחס יחזקאלי: אוסף מאמרים על דמות הנשר במקרא ובחיים

  1. Pingback: עופר בורין: תהילים, פרק קג. כנפי נשרים | ייצור ידע

  2. Pingback: קובי ביטר: המשותף ללטאה, לנשר, לגמל ולארנבת | ייצור ידע

  3. Pingback: אבי הראל: כנשר יעיר קנו | ייצור ידע

  4. Pingback: Yossi Feintuch: God loves the eagle | ייצור ידע

  5. Pingback: אבי הראל: דמות הנשר בשירת האזינו, מוטיבים קבליים | ייצור ידע

  6. Pingback: פילוסופיה ואמונה | ייצור ידע

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *