תקציר: כשאתה מרשה לעצמך לצאת מגבולות הפרפקציוניזם, דברים מופלאים קורים. פתאום דברים אחרים מקבלים דגש, והיצירתיות פורחת. לאחר מכן, ליטושים במידת האפשר אכן התקיימו, אבל הזמן היה קצר והמלאכה הייתה מרובה…
[לאוסף המאמרים על יצירתיות וחדשנות, לחצו כאן] [לאוסף המאמרים על נצרות ונוצרים, לחצו כאן]
עודכן ב- 25 בדצמבר 2023
דניאל יחזקאלי משמש כמנהל מחלקת השמע והמלחין הראשי של אולפן המשחקים האמריקאי-שווייצרי Amstad Digital.
הוא מלחין למשחקי וידאו ומרצה בבית הספר למוסיקה רימון; בקריה האקדמית אונו, בבית הספר לאומנויות, תלמה ילין; ובבית הספר למקצועות המולטימדיה של האוניברסיטה הפתוחה.
עוסק בחיבור שבין מוסיקה ומשחקים לניהול, פילוסופיה, פסיכולוגיה, פיזיקה ומדעי המוח.
* * *
בדצמבר 2020, פנו אליי הקולגות מאולפן המשחקים Amstad Digital, ושאלו אותי אם אוכל להפיק פסקול למשחק תוך 48 שעות, לשם הגשה לג'אם השנתי של ענקית המשחקים Epic. הג'אם השנה היה בהשראת המשפט: 'It's been a long year, but we're not done yet'.
כל קבוצה שהגישה משחק, בחרה איך לפרש את המשפט בדרכים שונות, ואנחנו החלטנו ללכת על משהו ברוח הכריסטמס...
במשחק המציאות המדומה שלנו, השחקן הוא האלף האחרון ששומר על הסדנה של סנטה. כל האלפים נעלמו בנסיבות מסתוריות, וזהו תפקיד השחקן להגן בכל מחיר על הסדנה. הקרב האחרון על גורלו של חג המולד.
מפה לשם, תוך כדי שאני מלמד וממשיך להפיק את שאר הפסקולים של האולפן, ניגשתי למשימה. שמתי לעצמי יעד: יצירה תזמורתית באווירת המשחק, כמה שיותר מהר, אך גם כמה שיותר טוב במסגרת הזמן.
מסתבר, שכשאתה מרשה לעצמך לצאת מגבולות הפרפקציוניזם, דברים מופלאים קורים. פתאום דברים אחרים מקבלים דגש, והיצירתיות פורחת. לאחר מכן, ליטושים במידת האפשר אכן התקיימו, אבל הזמן היה קצר והמלאכה הייתה מרובה [להרחבת המושג 'יצירתיות', לחצו כאן].
הנה התוצאה:
את חג המולד כמעט ואיחרתי, אך אני מקווה שתיהנו בכל זאת מהקטע הבא שנקרא 'הו-הו (או...)' מתוך המשחק שלי למשחק: Whiteout.
על הגיטרות: Shay Zagreba המוכשר:
[לאוסף המאמרים על יצירתיות וחדשנות, לחצו כאן] [לאוסף המאמרים על נצרות ונוצרים, לחצו כאן]
מצאת טעות בכתבה? הבחנת בהפרה של זכויות יוצרים? נתקלת בדבר מה שאיננו ראוי? אנא, דווח לנו!