[לאוסף המאמרים על התודעה - והניסיונות להשפיע עליה, לחצו כאן]
הרן פינשטין הוא שופט בדימוס. משנת 1991 הוא מרצה בחוג לקרימינולוגיה באוניברסיטת בר אילן. מחבר הספר "הגמילה מהגלימה. מרשימותיו של שופט בעיר שדה".
זהו אחד משלושה מאמרים שפורסמו באתר על הסרט ג'נין ג'נין. המאמרים האחרים הם:
* * *
הפתעה משמחת הייתה פסק הדין של השופטת סליש מבית המשפט המחוזי בלוד, אשר אסרה על הקרנת ה"סרט" ג'נין-ג'נין וחייבה את ה"במאי" הרמאי מוחמד בכרי לשלם לתובע, חייל צה"ל, פיצויים בסך 175 אלף שקל ושכר טרחת עורך דין, בסך 50 אלף שקל. השופטת גם ציוותה על החרמת כל העותקים של ה"סרט" הנמצאים בישראל.
אבל, השמחה לא שלימה, או כמו שאומר פתגם ידוע בלדינו "אין כתובה ללא קטטה". מי שעלול להשבית את השמחה הוא בית המשפט העליון.
כאשר הדיון ב"סרט" נדון לראשונה בערכאה זו, הייתה עמדת השופטים נגד החיילים התובעים. התנהגותם הייתה מחפירה. כל המתעניין בתופעה זו מוזמן לקרוא את המאמר של רופא היחידה שהשתתפה בקרב בג'נין, ד"ר דוד צנגן.
המאמר נושא כותרת "חובת הביטוי במקום שיש בו "חופש ביטוי". המאמר פורסם בספר "שקט, מדברים" בהוצאת הפקולטה למשפטים של אוניברסיטת תל אביב:
- הכותרת של פרק א' במאמר: "מערכה בג'נין".
- הכותרת של פרק ב' במאמר : "מערכה בירושלים".
להלן קטע קצר מהמאמר המתייחס לשופטת דליה דורנר (ראו תמונה משמאל): "היא גרמה לחיילים תחושה של גרים בארץ זרה. הדרך שבה פנתה אלינו, סירובה הלקוני [לצרף חיילים שהשתתפו במערכה כמשיבים בדיון]... היכו בפרצופינו כמו הקור העז הנושב לכיווננו מבית-המשפט הבלגי או מבית-המשפט בהאג".