[בתמונה: יעד מהו? בעל הזכויות בתמונה זו לא אותר. לכן, השימוש נעשה לפי סעיף 27א' לחוק זכויות יוצרים. בעל הזכויות הראשי, אנא פנה ל: yehezkeally@gmail.com]
ניצב משנה בגמלאות, ד"ר פנחס יחזקאלי הוא שותף בחברת 'ייצור ידע' ואיש אקדמיה. שימש בעבר כראש המרכז למחקר אסטרטגי ולמדניות של צה"ל. הוא העורך הראשי של אתר זה.
* * *
יעד (Goal) הוא השלב הטקטי הראשון בכל תהליך ביצועי (או בתרגום חשיבה לעשייה); או שלב בדרך להשגת המטרה. הוא בשפה פשוטה, המקום אליו רוצים להגיע בטווח הנראה לעין (הקצר-בינוני). ללא יעד, לא ניתן להבחין בין עיקר וטפל בניהול השוטף והיומיומי, וללא הבחנה בין עיקר לטפל, לא ניתן להתנהל ביום-יום, וכל הפרעה תפריע. קיומו של יעד מאפשר יצירתה של תכנית עבודה ומאפשר לנו לרכז מאמצים במשימה מוגדרת.
השגתו של יעד מאובחנת בעזרת מדד.
הבעיה עם יעדים היא שהם מטבעם כמותיים. לכן, כשלא ניתן לכמת משהו, בד"כ מזניחים אותו. יעדים גם רלוונטיים בהקשר ולזמן קצוב ומאבדים את הרלוונטיות שלהם. לפעמים, כדי להשיג את המטרה יש לשנות את היעד; והתעקשות על יעד לא רלוונטי - תפגע במטרה!
מקורות והעשרה
- תמיר בעז (2014), היעדים כמכשול, בין פטיש היעדים שאינם ניתנים להשגה לסדן היעדים הפשוטים מדי להשגה – איזה ארגון ישגשג?, 28/12/14, ILE - Israel Lean Enterprise.
- אופק: הערך "יעד".
- זאב רונן (2016), מדוע חברות רבות עובדות בלי יעדים?, מצוינות בעסקים, 25/7/16.
Comments are closed.